Vedlikehold av solcelle utelys

Høsten har kommet og ettersom nettene blir lengre og dagene blir kortere blir det «tyngre» for de solcelledrevne utelysene/hagelysene dine å lyse natten igjennom.  Jeg har derfor noen tips for å få de til å lyse lengre utover kveldene.

1) Tørk av solcellepanelene.  Skitt på panelene gjør at de lader litt dårligere.

2)Lad opp batteriet i en lader.  De fleste av de billige lampene bruker oppladbare 1,2 volts AA batterier.  Gir du det en dag i laderen får batteriet mer «spenst» og lyset varer lengre utover natten.  Gjentas når du ser det begynner å lyse dårlig igjen.

2)Skift ut batteriet med tilsvarende oppladbart batteri. Skru opp lampen (du trenger vanligvis ikke verktøy for å finne batteriet), sjekk batteritypen og søk etter tilsvarende her.

3)Bruk sterkere oppladbart batteri om høsten.  Skift ut batteriet med ett sterkere.  Det lader dårligere fra solcellene så du må regne med å lade det i lader 2-3 ganger i måneden

Lyser de ikke i det hele tatt? Både pære og solcellepanel har normalt langt lengre levetid enn batteriet.  Test derfor lykten med ett vanlig batteri før du sender det til gjenvinning.  Lyser det så bestiller du nye batterier